Panētu garneļu iesmiņi (Spiedini di gamberi gratinati)

Food_Involtini_gamberi_gratinati

Uz iesmiņiem saspraustas rīvmaizē panētas garneles (itāļu val.: gli spiedini / involtini di gamberi gratinati) ir viens no tiem ēdieniem, kura nekad nav par daudz. Tas ir viegls, aromātisks un vizuāli skaists ēdiens, kas var tikt pasniegts gan kā uzkoda, gan arī kā otrais ēdiens papildināts ar dažādiem sezonas dārzeņiem (uz vienu personu jārēķina vismaz 125 gr), piemēram, cukīni, saldajiem pipariem, baklažāniem, speķi, u.c. Tas noteikti garšos gan lielākiem, gan arī mazākiem un pat tiem, kam zivis ne īpaši garšo.

Tas ir ļoti viegli un ātri pagatavojams. Nepieciešams vien notīrīt garneles (skaistākam iespaidam var atstāt astes, to galus), saspraust tās uz iesmiņiem un pēc tam no abām pusēm apvārtīt panējumā. Tālāk tās var tikt ceptas uz pannas (apmēram 5 minūtes), cepeškrāsnī (apmēram 15 minūtes) vai uz grila (apmēram 8 – 10 minūtes). Cepšanās laikā tās tiek apslacītas ar pavisam nedaudz baltvīnu un kad tās ir gatavas, ar svaigi spiestu citronu sulu.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 500 – 600 gr garneļu;
  • 200 gr rīvmaizes;
  • 4 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu (pēc izvēles);
  • 1 ķiploka daiviņa (pēc izvēles);
  • sāls, svaigi malti melnie pipari;
  • ½ gl baltvīna;
  • 2 citroni;
  • Olīveļļa;
  • papildus pēc izvēles – smalki rīvēts parmezāna siers.

Pagatavošana:

  • pagatavojam panējuma masu, rīvmaizei pievienojot sāli, piparus, pētersīļus un ķiplokus. Sajaucam viendabīgā masā;
  • notīrām garneles un pēc tam saspraužam uz iesmiņiem;
  • garneļu iesmiņus no abām pusēm apvārtām panējumā, uzmanīgi tos piespiežot;
  • kārtojam iesmiņus uz pannas vai grila un cepam no abām pusēm kamēr tie ir gatavi. Cepšanās laikā apslakām ar baltvīnu;
  • pasniedzam tiklīdz tie ir gatavi apslacītus ar olīveļļu un svaigi spiestu citronu sulu.

Labu apetīti!

P.S. Vēl viens interesants variants ir iepriekšējā vakarā pagatavot marinādi un uz visu nakti ielikt garneles tajā marinēties. Uz 1 kg garneļu jārēķina sekojošas marinādes sastāvdaļas: 70 gr olīveļļas, ½ gl svaigi spiestas citronu sulas, 3 ēd.k. baltvīna, 1 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu, 1 ēd.k. sasmalcinātu ķiploku un sāls pēc garšas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: