Krāsnī cepta forele (Trota salmonata al forno)

Food_Trota salmonata al forno

Ļoti viegli un ātri pagatavojams īpaši viegls un aromātisks ēdiens – krāsnī cepta forele un kartupeļiem, kas garšos arī tiem, kam ne īpaši garšo zivis.

Kamēr tas gatavojas, neaizmirstam ledusskapī ievietot laba baltvīna pudeli!

Nepieciešams (4 pers.):

  • 2 vidēji lielas foreles (apmēram 1 kg), vēderdaļā pārgrieztas un iztīrītas;
  • 8 kartupeļi;
  • 2 – 3 ķiploku daiviņas;
  • 2 – 3 citroni, svaigi spiesta to sula;
  • bunte pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, rozmarīns;
  • olīveļļa;
  • papildus pēc izvēles – baltvīns.

Pagatavošana:

  • nomizotus kartupeļus sagriež apmēram 0.5 cm biezās šķēlēs un ieber lielā traukā. Pievieno nedaudz olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas, rozmarīnu un visu vienmērīgi sajauc. Kārto traukā, kas izklāts ar cepamo papīru;
  • pagatavo mērci, smalki sasmalcinot ķiplokus un pētersīļus. Pievieno olīveļļu, svaigi spiestu citronu sulu, sāli un piparus un visu vienmērīgi sajauc. Ar iegūto mērci iesmērē zivs iekšpusi (bagātīgi) un ārpusi no abām pusēm. Zivs virspusē veic trīs vieglus iegriezienus;
  • kārto zivi uz kartupeļu šķēlēm un liek cepties cepeškrāsnī 1800C temperatūrā apmēram 30 minūtes. Ja cepšanās laikā nepieciešams papildus šķidrums, tad iesaku pievienot nedaudz baltvīna;
  • pasniedz karstu papildinātu ar glāzi vēsa baltvīna.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: