Saldo piparu pīrāgs (Sformato di peperoni)

Food_Sformato di peperoni

Mūsmājās ļoti iemīļots dārzeņu pīrāgs, kuru dažādos variantos gatavoju no tā brīža sezonas dārzeņiem. Šoreiz tie ir saldie pipari jeb paprika un jo īpaši maza izmēra paprika, kas ir daudz saldāka un aromātiskāka.

Pasniedzams kā pamatēdiens vai piedeva pie gaļas ēdieniem.

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

  • 600 – 700 gr paprikas, sagrieztas strēmelītēs vai nelielos gabaliņos;
  • 500 – 600 kartupeļu, sagrieztu kubiņos;
  • 1 sīpols, sagriezts šķēlēs;
  • 3 olas;
  • 3 sālīto anšovu filejas (vai 1 ēd.k. sālīto anšovu pastas), noskalotas zem tekoša auksta ūdens;
  • 1 – 2 ķiploka daiviņas;
  • pāris bazilika lapiņas;
  • majorāna;
  • rīvmaize;
  • sāls, pipari;
  • olīveļļa;
  • papildus pēc izvēles – cukīni, baklažāni, siers, u.c.

Pagatavošana:

  • uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcepam sīpolu līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu. Pievienojam papriku un pēc 5 minūtēm arī kartupeļus. Sautējam kamēr dārzeņi ir gandrīz gatavi (15 min). Ja vēlamies pievienot cukīni un baklažānus, tad, sagrieztus kubiņos, tos uz atsevišķas pannas apcepam kopā ar ķiploka daiviņu un paprikai un baklažāniem pievienojam tad, kad tie ir gatavi (gandrīz mīksti);
  • sablenderējam olas, bazilika lapiņas, sālīto anšovu filejas vai anšovu pastu un ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievienojam pārējās garšvielas;
  • dārzeņu masai pievienojam olu – garšvielu masu un visu izmaisām;
  • cepamo trauku iesmērējam ar eļļu un izkaisām ar rīvmaizi. Kārtojam tajā dārzeņu masu un nolīdzinām. Virspusi pārkaisām ar rīvmaizi;
  • liekam cepties iepriekš sakarsētās cepeškrāsnī 200 0C temperatūrā apmēram 20 minūtes. Kad pīrāgs ir gatavs, atstājam to nostāvēties turpat cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes;
  • pasniedzam siltu kā pamatēdienu vai piedevu pie gaļas ēdieniem.

Labu apetīti!

Sformato di peperoni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: