Maskarpones siera kūka ar aprikozēm

Food_Torta_Albicocche - mascarpone

Neskatoties uz to, ka šodien sola vērā ņemamu karstumu (ēnā būšot pat +36 0C), esmu pamodusies pietiekami agri, lai izmēģinātu šo recepti, par kuru domāju jau pāris dienas. Domāju, jo nākas nedaudz nobriedināt svaigās aprikozes, kuru skaits briedināšanas laikā nepielūdzami samazinās (tik izteikta un kārdinoša smarža, ka katru dienu tiek apēsts pa vienai divām aprikozēm).

Tā kā kūkai ir ļoti maiga un pavisam viegli saldena garša, kas lieliski kontrastē ar aprikožu viegli skābeno garšu, tad īsteniem saldummīļiem kūkas sastāvā iesaku pievienot vairāk cukuru vai tās virskārtu pārklāt ar pūdercukuru, aprikožu marmelādi, viegli karamelizētām aprikožu šķēlītēm u.c. Lieliski sader ar aukstu saldējumu!

Vasaras kūka!

Turklāt, aprikožu vietā var izmantot arī persikus, ābolus un jebkurus citus augļus.

Nepieciešams (10 – 12 pers.):

Cepamā trauka diametrs: 26/28 cm

  • 250 gr Maskarpones siera;
  • 250 gr miltu;
  • 150 gr cukura;
  • 4 olas;
  • 500 gr svaigu aprikožu, sagrieztas nelielos gabaliņos;
  • 1 paciņa cepamā pulvera;
  • 1 paciņa vanilīna;
  • šķipsniņa sāls;
  • pūdercukurs;
  • papildus pēc izvēles kūkas dekorēšanai – šķēlēs sagrieztas svaigas aprikozes (apmēram 300 gr), cukurs vai aprikožu marmelāde, svaigi spiesta citronu sula, kanēlis, piparmētru lapiņas.

Pagatavošana:

  • sakuļam olas ar cukuru un šķipsniņu sāls līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa;
  • ievietojam Maskarpones sieru citā traukā un, visu lēnām maisot, pievienojam iepriekš pagatavoto masu. Pievienojam izsijātus miltus, cepamo pulveri un vanilīnu un visu viegli izmaisām. Pievienojam aprikozes un visu viegli izmaisām;
  • iesmērējam cepamo trauku ar sviestu un izkaisām ar miltiem. Lejam kūkas masu traukā un visu vienmērīgi nolīdzinām;
  • liekam cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 50 minūtes. Ja cepšanās laikā kūkas virspuse paliek brūna, tad apklājam to ar alumīnija foliju. Kūkas gatavību pārbaudām ar koka zobu bakstāmo kociņu – ja to iedurot kūkas vidū, kūkas masa nepielīp pie tā, tad kūka ir gatava;
  • atstājam to cepeškrāsnī kamēr kūka pilnībā atdziest;
  • pagatavojam kūkas dekorāciju: uz sakarsētas pannas apcepam šķēlēs sagrieztas aprikozes, kurām pievienots cukurs un svaigi spiesta citronu sula. Kad tās ir gatavas (cukurs sāk karamelizēties), kārtojam uz kūkas. Ja vēlamies, pārkaisām ar pūdercukuru un dekorējam ar svaigām piparmētru lapiņām.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: