Kartupeļu, pākšu pupiņu un tunča salāti (Insalata di patate, fagiolini e tonno)

Food_Insalata di patate, fagiolini, tonno

Vieni no maniem iecienītākajiem aukstajiem salātiem, kurus vasaras sezonā bieži gatavoju vakariņās.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 8 vidēji lieli kartupeļi;
  • vismaz 500 gr pākšu pupiņu;
  • 2 konservi ar tunci eļļā;
  • 2 citroni;
  • olīvu eļļa;
  • sāls, melnie pipari.

Process:

  • sagatavojam pākšu pupiņas, nokniebjot to abus galus;
  • vienā traukā novārām pākšu pupiņas un kartupeļus ar visu mizu;
  • pagatavojam mērci – izspiežam citronu sulu, pēc garšas pievienojam un izšķīdinām tajā sāli (sāli pievienojam citronu sulai, jo eļļā tas nešķīst!) un pašās beigās pievienojam olīveļļu;
  • kad kartupeļi un pākšu pupiņas ir atdzisuši, nomizojam un sagriežam tos šķēlēs un sagriežam pākšu pupiņas nelielākos gabaliņos. Kārtojam traukā. Pārkaisām ar svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pievienojam no eļļas notecinātu un mazākos gabaliņos sasmalcinātu tunci. Un pašās beigās – visu pārlejam ar iepriekš pagatavoto mērci.

Labu apetīti!

Insalata_Patate, fagiolino, tonno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: