Pildīti kabaču ziedi (Fiori di zucca ripieni)

Food_Fiori di zucca ripieni

Dārzeņu ziedi var būt ne tikai skaisti, bet arī ēdami. Itālijā, tai skaitā Sicīlijā, ļoti populāri ir kabaču, cukīni un ķirbju ziedi, kas skaitās delikatese.

Pagatavoti dažādos veidos (tvaicēti, vārīti, cepti uz pannas vai cepeškrāsnī, panēti mīklā un vārīti eļļā, u.c.), tie var tikt izmantoti dažādos olu sacepumos, sāļajos pīrāgos, sautējumos, zupās, u.c. Tie var tikt pildīti ar ļoti dažādiem produktiem, piemēram, rikotas sieru un šķiņķi, Mocarellas sieru un sālītu anšovu filejas gabaliņiem, gaļu, tunci, rīsiem, u.c.

Uzturā tiek izmantoti pēc iespējas „jaunāki” ziedi un vēlams vīriešu dzimtes ziedi (aug uz atsevišķa stiebriņa; sieviešu dzimtes ziedi ir piesaistīti auglim un atrodas vienā tā galā). Pirms to pagatavošanas ir svarīgi tos sagatavot – izņemt zieda vidū esošo drīksnu, pretējā gadījumā tā piešķirs rūgtu garšu. Lai to izdarītu, vislabāk ir darboties ar nedaudz atplaukušiem ziediem. Tad vieglām un uzmanīgām roku kustībām tie tiek pavērti un ar pirkstiem vai šķērēm tiek izkniebta un izņemta zieda drīksna.

Jāatzīmē, ka kabaču ziedi ir arī ļoti veselīgs produkts. 100 gr produkta satur tikai 15 Kcal, 1 gr olbaltumvielas, 3.28 gr ogļhidrātu un 0.07 gr taukvielas. Tas ir atsvaidzinošs, viegli pārstrādājams un vitamīniem un minerālvielām bagāts produkts (E, C, A un B grupas vitamīni, fosfors, dzelzs, kalcijs).

Mīklā cepti pildīti kabaču ziedi (itāļu val.: fiori di zucca ripieni in pastella)

Nepieciešams:

  • 20 ziedi;
  • 200 gr Mocarellas siera;
  • 4 – 6 anšovu filejas;
  • mīklai:
  • 150 gr miltu;
  • 1 – 2 olas;
  • 200 ml (auksta, gāzēta) ūdens vai piena;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  • nogriežam kātus līdz pašai ziedu pamatnei vai atstājam 1 – 2 cm garus, lai vēlāk tos būtu ērtāk turēt rokās. Vieglām kustībām paveram ziedus un izņemam to drīksnas. Noskalojam zem tekoša auksta ūdens (aizskalojam visus kukaiņus, mušiņas un skudriņas, kurām tik ļoti patīk mitināties šajos ziedos) un kārtojam uz virtuves papīra dvieļiem nosusināties;
  • sagatavojam pildījumu – nelielos kubiņos sagriežam Mocarellas sieru (ja tā ir ļoti sulīga, tad notecinām lieko šķidrumu) un nelielos gabaliņos sālīto anšovu filejas, kas pirms tam ir tikušas noskalotas zem tekoša auksta ūdens un nosusinātas;
  • vieglām kustībām atveram ziedus un ievietojam tajos Mocarellas siera kubiņus un anšovu filejas gabaliņus. Zieda galus nedaudz sagriežam (aizrullējam);
  • pagatavojam mīklu – ieberam traukā izsijātus miltus, pievienojam olu un, nepārtraukti maisot, lēnām pievienojam ūdeni. Pašām beigās pievienojam sāli un piparus pēc garšas;
  • uz sakarsētas pannas uzlejam eļļu, sakarsējam to (eļļa ir gatava, kad, ap tajā ievietoto koka zobu bakstāmo kociņu, sāks parādīties burbulīši) un pēc tam ievietojam tajā mīklā apvārtītos ziedus. Cepam kamēr tie iegūst zeltainu nokrāsu;
  • kārtojam uz virtuves papīra dvieļiem notecināties no liekā eļļas daudzuma;
  • pasniedzam siltus.

Labu apetīti!

Fiori di zucca Fiori di zucca1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: