Pistāciju kēkss (Torta al pistacchio)

Food_Pistacchio cake

Izteikti zaļas krāsas un pistāciju garšas kēkss (tieši tāpēc vēlams izmantot Brontes pistācijas), kas praktiski nesatur miltus (tikai 2 ēd.k.!!!) un kura sastāvā nav nekādu taukvielu.

Pārgriezts uz pusēm, ideāli piemērots pistāciju tortes pagatavošanai. Tā pildījuma sastāvā vēlams izmantot pistāciju krēmu un dekorēšanai izmantot veselas pistācijas.

Īpaši piemērots bērniem kā veselīgs un garšīgs našķis!

Nepieciešams:

  • 400 gr Brontes pistāciju (nesālītu un nolobītu), smalki sasmalcinātas;
  • 250 – 300 gr cukura;
  • 2 ēd.k. miltu vai kartupeļu cietes;
  • 6 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem;
  • 1 paciņa cepamā pulvera;
  • pāris piles vaniļas esences;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  • olu dzeltenumiem pievienojam cukuru un visu sakuļam līdz izveidojas gaiša un gaisīga masa;
  • olu baltumiem pievienojam šķipsniņu sāls un visu sakuļam stingrās putās;
  • olu dzeltenumu masai pievienojam izsijātus miltus, cepamo pulveri, pāris piles vaniļas esences un visu kārtīgi izmaisām. Iecilājam olbaltumus;
  • cepamo trauku izklājam ar cepamo papīru vai iesmērējam ar sviestu un izkaisām ar miltiem. Lejam tajā pagatavoto biskvīta mīklu un liekam cepties cepeškrāsnī 170 – 1800C temperatūrā apmēram 30 – 35 minūtes (gatavību pārbaudām ar koka irbulīti). Atdzesējam;
  • pasniedzam viegli pārkaisītu ar pūdercukuru un sasmalcinātām pistācijām vai izmantojam pistāciju tortes pagatavošanai.

Labu apetīti!

Torta al pistacchio

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: