Pasta ar cukīni un sālītu rikotas sieru (Pasta con zucchine fritte e ricotta salata)

Food_Pasta_zucchine_ricotta salata

Viens no sicīliešu tradicionālajiem ēdieniem, vasaras sezonas ēdiens (itāļu val.:  pasta con zucchine fritte e ricotta salata), kurš, lai gan bieži gatavots, nez kāpēc ir mazāk pazīstams kā pasta ar sardīnēm vai pasta kā opera Norma.

Tā galvenās sastāvdaļas ir laba olīveļļa, cukīni un sālīts rikotas siers. Tas ir tipisks sicīliešu siers – mīksts, bet gana izteikts (sāļš) siers, kurš tik ļoti kontrastē un izceļ maigo un viegli saldeno cukīni garšu.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 360 gr pastas (spaghetti, rigate);
  • 400 gr cukīni (40 dienu vecu);
  • 100 gr sālīta rikotas siera;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • olīveļļa;
  • svaigi pētersīļi, pāris bazilika vai piparmētru lapiņas;
  • sāls, pipari.

Pagatavošana:

  • sagriežam cukīni apmēram 4 mm biezās ripās un apcepam olīveļļā līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu (nepārcept!). Kārtojam uz virtuves papīra dvieļiem notecināties no liekā eļļas daudzuma. Pārkaisām ar pavisam nedaudz sāls;
  • tikmēr vieglā sālsūdenī novārām pastu līdz tā ir gandrīz gatava;
  • tajā pašā eļļā, kur tika ceptas cukīni ripas, apcepam vienu ķiploka daiviņu (pēc tam to izņemsim). Pievienojam pastu, sasmalcinātus pētersīļus, bazilika vai piparmētru lapiņas un visu kārtīgi izmaisām. Pašās beigās pievienojam cukīni ripiņas un visu vēlreiz izmaisām;
  • kārtojam uz šķīvjiem, pārkaisām ar nedaudz svaigi maltiem melnajiem pipariem un rīvētu sālītas rikotas sieru.

Labu apetīti!

Pasta_zucchine_ricotta salata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: