Drumstalu kūka ar citronu krēmu (Sbriciolata alla crema di limone)

Food_Sbrisolona alla crema di limone

Viena no manām mīļākajām kūkām, kas ir lieliska gan vasarā, pagatavota ar citronu krēmu, gan arī ziemā, pagatavota ar rikotas krēmu, kam pievienoti palielos gabalos salauzti tumšās šokolādes gabaliņi (500 gr rikotas siera, 150 gr cukura un 100 gr tumšās šokolādes).

Lieliska gan brokastīs, gan arī launagā!

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

  • mīklai:
    • 300 gr miltu;
    • 150 gr cukura;
    • 100 gr sviesta;
    • 1 ola;
    • ½ paciņa cepamā pulvera;
    • nedaudz vaniļas cukura vai vaniļas esences.
  • krēmam:
    • 2 citroni, smalki rīvēta to miziņa un vismaz 110 gr sulas;
    • 2 olas;
    • 100 gr cukura;
    • 20 gr sviesta.

Pagatavošana:

  • pagatavojam mīklu, visas mīklas sastāvdaļas saberžot ar rokām graudainā, neviendabīgā masā (necenšamies to samīcīt un no tās izveidot viendabīgu mīklas bumbu!). Sadalām to divās daļās – vienu nedaudz lielāku par otru;
  • pagatavojam citronu krēmu, smalki sarīvējot citronu miziņu, izspiežot to sulu un, pievienojot olas, sviestu un cukuru, visu uz mērenas uguns liesmas vārot tikmēr, kamēr masa sabiezē. Atdzesējam to;
  • tikmēr cepamo trauku izklājam ar cepamo papīru vai iesmērējam ar sviestu un izkaisām ar miltiem. No nedaudz lielākā mīklas gabala veidojam kūkas apakšējo kārtu un sānu malas, tās, beržot starp plaukstām, birdinot trauka pamatnē (visam ir jābūt nelīdzenam). Veidojot sānu malas, mīklu nedaudz paceļam un piespiežam pie trauka sānu malām. Kūkas apakšējo kārtu pārklājam ar atdzisušo citrona krēmu. Pēdējā kārtā, izmantojot mīklas mazāko gabalu, tieši tāpat kā iepriekš – beržot to starp plaukstām, pārbirdinām to pāri visai kūkai;
  • liekam cepties cepeškrāsnī 170 – 1800 temperatūrā apmēram 30 minūtes;
  • pasniedzam siltu vai pilnībā atdzisušu.

Labu apetīti!

Sbrisolona con crema al limone

One Trackback to “Drumstalu kūka ar citronu krēmu (Sbriciolata alla crema di limone)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: