Sv.Jāzepa dienas saldumi

Food_Sweets_Saint Joseph's day

19. marts katoļu baznīcās ir svētku diena. Tā ir Svētā Jāzepa (San Giuseppe) diena jeb šķīstās jaunavas Marijas sargātāja, Dieva Dēla uzturētāja un Svētās ģimenes galvas diena.

Itālijā šie svētki sakrīt ar tēvu dienas svinībām.

Par godu šiem svētkiem Sicīlijā tiek gatavotas dažādas eļļā ceptas maizes un saldumi. Populārākie no tiem ir:

  • sfinči (itāļu val.: le sfinci di san giuseppe) – arābu izcelsmes ļoti mīkstas un gaisīgas apaļas formas kūciņas, kas tiek pasniegtas ar rikotas krēmu, šokolādes gabaliņiem un augļu sukādēm to virspusē;
  • eļļā vārītas rīsu nūjiņas jeb kroketes (itāļu val.: le crispelle vai zeppole di riso), kas tiek pasniegtas pārkaisītas ar pūdercukuru un medu;
  • ravioli ar rikotas krēma pildījumu (itāļu val.: ravioli fritti alla ricotta) – eļļā cepts un no ārpuses cukurā apvārtīts izstrādājums, kura vidū ir rikotas krēma pildījums;
  • graffes jeb bombas (sicīliešu dialektā: graffe) – eļļā cepts apaļas formas un no ārpuses cukurā apvārtīts izstrādājums, kura vidū ir dažāda veida krēms (piem., vaniļas, šokolādes).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: