Dzīvi zuši

Food_Sicilian eel

Šodien, apmeklējot vienu no Katānijas tirgiem, ievēroju dzīvus zušus….  Pirmo reizi!

Un šeit būtu vietā teikt, ka šī noteikti ir viena no neviennozīmīgākajām zivīm Sicīlijā, jo – vai nu to mīl, vai arī ienīst. Es šo zivi neuzdrošinājos pirkt, jo, ja es to pārnestu mājās, tad man vairs mājas nebūtu 🙂

Food_Sicilian eel1

Bet vispār sicīlieši zušus gatavo tvaicētā vai grillētā veidā. Vispirms zivi atbrīvo no ādas, izķidā un nomazgā. Pēc tam to sagriež gabalos un pārmaiņus ar lauru lapām kārto uz iesmiem. Pārkaisa ar sāli un pipariem un grillē. Pasniedz kopā ar citrona daiviņām.

Food_Sicilian eel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: