Cukurā grauzdētas mandeles (Mandorle pralinate)

Food_Mandorle pralinate

Šodien, nākot mājās pa mūsu mazpilsētas šaurajām ieliņām, gaisā virmoja tik kārdinoša smarža, ka skaidri zināju – šodien arī es taisīšu cukurā grauzdētas mandeles! Ar kanēli!

Nepieciešams:

  • 250 gr mandeles ar miziņu;
  • 250 gr cukura;
  • 1 tēj.k. kanēļa;
  • apm. 125 ml ūdens.

Pagatavošana:

  • uz pannas uzber cukuru un kanēli un, visu nepārtraukti maisot, ļoti lēnām pievieno aukstu ūdeni. Vāra tikmēr, kamēr cukurs sāk kust un parādās pirmie burbulīši (apmēram 10 min);
  • pievieno riekstus (es šoreiz izmantoju mandeles un lazdu riekstus) un grauzdē tik ilgi, kamēr cukurs karamelizējas;
  • riekstu masu izklāj uz cepamā papīra un ļauj tiem pilnībā atdzist;
  • pasniedz kā veselīgu Ziemassvētku perioda našķi lielākiem un mazākiem. Var iesaiņot un pasniegt kā skaistu, pašu gatavotu dāvanu!

Labu apetīti!

Food_Roasted almonds in sugar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: