Pasta ar sudraba metasti sicīliešu gaumē (Pasta con pesce spatola alla siciliana)

Nepieciešams (4 pers.):

  • 320gr spageti veida pastas;
  • 1 sudraba metaste, sagriezta gabaliņos (filejās) un atbrīvota no galvenās asakas;
  • 4 – 5 vidēji lieli tomāti vai konservēti tomāti bez mizas sagriezti gabaliņos;
  • 1 vidēji liels baklažāns;
  • apm.10 sālīti kaperi, noskaloti zem auksta tekoša ūdens;
  • apm. 10 olīvas bez kauliņiem;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • 1/2 gl baltvīna;
  • olīvu eļļa;
  • sāls, melnie pipari, čili pipari, smalki sakapāti pētersīļi, u.c.

Process:

  • uzliekam vārīties pastu un vārām tik ilgi, kamēr tā ir gandrīz gatava;
  • baklažānus sagriežam kubiņos un apcepam nelielā daudzumā eļļas. Ja nepieciešams, izklājam uz virtuves papīra dvieļa un nosusinām no liekā eļļas daudzuma;
  • uz pannas uzlejam nedaudz olīvu eļļu un apcepam tajā ķiploku daiviņas (pēc tam tās izņemam). Pēc tam tajā pašā eļļā liekam cepties sudraba metastes filejas gabaliņus (filejai ir jābūt sagrieztai apmēram 2 cm strēmelītēs) un tomātus, pēc apmēram 3 min pievienojam baltvīnu un, kad tas ir izgarojis, visas pārējās sastāvdaļas – olīvas, kaperus un iepriekš apceptos baklažānu kubiņus un pēc garšas pievienojam garšvielas. Pasautējam visu kopā pāris minūtes, pēc tam pievienojam iepriekš novārīto pastu un, ik pa laikam maisot, visu pasautējam vēl apmēram 1 min. Pasniedzam karstu.

Labu apetīti!

Panētas sudraba metastes filejas gabaliņi (Mesīnas gaumē)

Nepieciešams:

  • sudraba metastes filejas gabaliņi;
  • panējums, kas pagatavots no rīvmaizes, parmezāna siera, sicīliešu pekorīno siera, smalki sakapātiem pētersīļiem, spiestiem ķiplokiem un sāls. Eolu jeb Lipāri salās pievieno arī smalki sakapātus kaperus;

Process:

  • zivs filejas gabaliņus apvārta panējumā un liek cepties pietiekamā eļļas daudzumā. Pēc tam zivs gabaliņus kārto uz virtuves papīra dvieļa un nosusina no liekā eļļas daudzuma. Pasniedz siltus!

2 Trackbacks to “Pasta ar sudraba metasti sicīliešu gaumē (Pasta con pesce spatola alla siciliana)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: