Sv.Džovanni perioda bumbierīši (Pera di San Giovanni)

Food_Pere di san giovanni

Visskaistākie un visgaršīgākie bumbieri, pareizāk sakot – bumbierīši (itāļu val.: Pera di San Giovanni), kādus jebkad esmu redzējusi un ēdusi savā mūžā! Tik skaisti, ka, tos ieraugot, sejā parādās smaids un nemaz negribas tos ēst, jo gribās uz tiem skatīties un priecāties, gribās ilgāk saglabāt šo skaistumu.

Tie ir agrīnas šķirnes bumbieri, kas pateicoties faktam, ka nogatavojas Jūnija beigās (Sv.Džovanni svinību laiks jeb Jāņu periods), ir ieguvuši savu nosaukumu.

Šiem mini izmēra (!) bumbierīšiem piemīt bumbieriem raksturīgā forma, no ārpuses tie ir dzelteni zaļganīgas krāsas, to kātiņš ir tievs un garš, savukārt, to mīkstums ir baltas krāsas, stingrs, ļoti aromātisks un sulīgs. Tiem piemīt atsvaidzinoši saldskāba garša. Īpaši aromātiski un garšīgi ir tie bumbierīši, kas audzēti vulkāna Etna nogāzēs.

Īpaši piemēroti izmantošanai uzturā svaigā veidā un bērniem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: