Zobenzivs rullīši sicīliešu gaumē (Involtini di pesce spada alla siciliana)

Food_Involtini di pesce spada

Tāpat kā ančovi un tuncis, zobenzivs ir viena no sicīliešu virtuves neatņemamām sastāvdaļām. Tā tiek gatavota daudzos un dažādos veidos, tāpēc var tikt pasniegta uzkoda, pirmais vai otrais ēdiens.

Šoreiz gatavoju visā Sicīlijas teritorijā ļoti populāru un dažādos variantos gatavotu otro ēdienu – pildītus zobenzivs rullīšus. Kopumā ņemot, tiek izdalīti trīs veidi, no kuriem populārākie ir pirmie divi:

  • Palermo – pildījuma sastāvā tiek izmantoti sālīti anšovi, sīpoli, ciedru rieksti un rozīnes, u.c.;
  • Mesīnas – pildījuma sastāvā tiek izmantoti kaperi un pēc vēlēšanās – tomāti, baziliks, u.c.;
  • Katānijas – pildījuma sastāvā tiek izmantots aitas piena pekorīno siers.

Zobenzivs rullīši mesīniešu gaumē

Nepieciešams:

  • apm. 500 gr zobenzivs, sagrieztas ļoti plānās šķēlēs (šo darbu uzticu zivs pārdevējam);
  • 10 ēd.k. rīvmaizes;
  • 5 ēd.k. parmezāna siera, smalki sarīvēts;
  • 2 – 3 daiviņas ķiploka, smalki sakapāts;
  • 2 ēd. k. kaperu (pēc vēlēšanās);
  • bunte svaigu pētersīļu, smali sakapāti;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari;
  • 2 – 3 citroni;
  • koka irbulīši – pēc nepieciešamības.

Pagatavošana:

  • pagatavo pildījumu, viendabīgā masā sajaucot rīvmaizi, rīvētu sieru, sasmalcinātas ķiploku daiviņas, pētersīļus un kaperus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un pēc nepieciešamības olīveļļu;
  • zobenzivs šķēles pa vienai kārto traukā ar pildījumu un apvārta tajā no abām pusēm. Pavisam nedaudz pildījuma ievieto zobenzivs šķēles vidusdaļā un pēc tam to aizrullē virzienā no resnākās uz tievāko daļu;
  • izveidojušos rullīšus liek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru vai sasprauž ar koka irbulīti pa 4 – 5 gabaliem vienkopus;
  • liek cepties cepešrāsnī, uz pannas vai grila apmēram 10 – 15 minūtes;
  • pasniedz pārslacītus ar svaigi spiestu citronu sulu un papildinātus ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem un glāzi vēsa baltvīna.

Labu apetīti!

Involtini_Pesce spadaInvoltini_Pesce spada1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: