Ola tomātu mērcē (Uova al sugo)

Gatavojot tomātu mērci, tika saņemta pavēle, ka kāds vēlas olu. Tāpēc nolēmu abas lietas apvienot – pagatavot olu tomātu mērcē. Tieši to pašu var darīt arī uz pannas mazākā daudzumā tomātu mērces. Tad ola būs ātrāk gatava.

Nepieciešams:

  • tomātu mērce (un visas tās pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas) vai tomāti gabaliņos savā sulā;
  • olas;
  • garšvielas – sāls, pipari, čili pipari, pētersīļi, oregāno, baziliks, viss pēc vēlēšanās.

Process:

  • pagatavojam tomātu mērci vai uz pannas apcepam gabaliņos sagrieztus tomātus līdz no tiem izveidojas viendabīga masa. Kad tā ir sasniegusi vārīšanās temperatūru, iesitam tajā olu;
  • bez maisīšanas, uz lēnas uguns sautējam tik ilgi, kamēr ola ir gatava (to var noteikt pēc sarecējušā olbaltuma). Pasniedzam karstu kopā ar kārtīgu maizes šķēli.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: