Pasta ar kaltētiem tomātiem, anšoviem un rīvmaizi (Pasta con pomodori secchi, acciughe e pangrattato)

Food_Pasta con pomodori secchi, acciughe e pangrattato

Šodien termometrs rāda, ka ārā ir +35 grādi ēnā. Un tā kā strauji tuvojas pusdienu laiks, bet vēlmes gatavot nav, tad šodien taps īsti sicīliskas pusdienas – spageti ar rīvmaizi un saulē kaltētiem tomātiem.

Tas ir viens no agrāk Sicīlijas nabadzīgo iedzīvotāju vidū bieži gatavotiem ēdieniem, jo tā sastāvā ietilpa ļoti vienkāršas un katrā mājsaimniecībā pieejamas sastāvdaļas – pasta, rīvmaize, ķiploks, pētersīļi un čili pipari. Atkarībā no perioda, šīs sastāvdaļas varēja tikt papildinātas ar saulē kaltētiem tomātiem, sālītu anšovu filejām, kā arī olīvām un kaperiem.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 320 gr pastas;
  • 12 saulē kaltēti tomāti eļļā, smalki sagriezti;
  • 4 – 6 sālītu anšovu filejas (pēc izvēles);
  • 2 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas;
  • 8 ēd.k. rīvmaizes;
  • pētersīļi, smalki sakapāti;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari, čili pipari.

Pagatavošana:

  • vieglā sālsūdenī liekam vārīties pastu līdz tā ir gandrīz gatava (nedaudz cieta);
  • tikmēr vienā pannā nelielā daudzumā olīveļļas apcepam rīvmaizi līdz tā iegūst viegli zeltainu nokrāsu;
  • otrā pannā nelielā daudzumā olīveļļas apcepam ķiplokus, pētersīļus, čili piparus (ja izmantojam) un izšķīdinām sālīto anšovu filejas. Pievienojam smalki sagrieztus kaltētos tomātus;
  • kad pasta ir gatava, liekam to pannā, kur sautējās kaltētie tomāti. Pievienojam sāli un piparus pēc garšas un pašās beigās arī iepriekš apcepto rīvmaizi. Visu kārtīgi izmaisām;
  • pasniedzam tiklīdz gatava.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: