Pasta ar kalmāriem sicīliešu gaumē (Pasta con calamaretti alla siciliana)

Izteiksmīgi. Pikanti. Viegli. Un ātri.

Nepieciešams (4 pers.);

  • 280 gr pastas;
  • 500 gr mazo kalmāriņu (ja izmanto lielos kalmārus, tad tos sagriež gredzenos);
  • 1 vidēji liels sīpols, sagriezts plānās šķēlēs;
  • 3 – 4 palieli tomāti vai tomāti gabaliņos savā sulā;
  • 1 gl. baltvīna;
  • 2 – 3 daiviņas ķiploka;
  • apmēram 10 olīvas, atdalītas no kauliņiem;
  • apm. 20 kaperi;
  • rozīnes, uz brīdi iemērktas karstā ūdenī;
  • ciedru rieksti;
  • olīvu eļļa;
  • sāls, pipari, čili pipari, sasmalcināti pētersīļi.

Process:

  • uzkarsējam pannu, uzlejam olīvu eļļu un viegli apcepam sīpolus un ķiplokus. Pievienojam kalmārus un pēc brīža arī gabaliņos sagrieztus tomātus un visu sautējam apmēram 5 – 7 min;
  • pievienojam baltvīnu un sautējam tik ilgi, kamēr tas izgaro;
  • pievienojam visas pārējās sastāvdaļas – kaperus, rozīnes, olīvas, ciedru riekstus un garšvielas;
  • pievienojam iepriekš novārīto (pusgatavo) pastu un visu kopā sautējam līdz pasta ir pilnībā gatava;
  • pasniedzam karstu un ja ir vēlēšanās, pārkaisām ar rīvētu parmezāna sieru.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: