Vidusjūras sāļā tarte (Tarte Mediterranea)

Food_Tarte Meditteranea

Viegli un ātri pagatavojama ļoti aromātiska sāļā tarte, ko var pasniegt siltā vai aukstā veidā kā uzkodu vai vieglas vakariņas.

Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • picas mīkla (var aizstāt ar gatavu sāļajām kūkām paredzētu mīklu (piem., pasta brisee) vai arī to pagatavot paši: 200 gr miltus sajauc ar 100 gr auksta sviesta, kas sagriezts nelielos gabaliņos, līdz izveidojas viendabīga un irdena masa. Pēc tam lēnām pievieno 70 ml auksta ūdens un mīca tikmēr, kamēr masa iegūst viendabīgu konsistenci. Uz 40 min mīklu ievieto ledusskapī);
  • 5 ēd.k. pesto;
  • 2 mocarellas, notecinātas no liekā šķidruma un sadalītas nelielos gabaliņos;
  • pāris ķiršu tomātiņi, kurus pēc vēlēšanās pirms tam var 10 minūtes apcept cepeškrāsnī.

Pagatavošana:

  • pagatavo picas mīklu un liek to raudzēties siltā vietā;
  • pagatavo pesto;
  • galda virsmu nokaisa ar miltiem un izrullē uz tā picas mīklu pēc iespējas plānāku;
  • cepamo trauku izklāj ar cepamo papīru un kārto tajā mīklu;
  • liek to cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 – 250 °C apmēram 5 – 7 minūtes;
  • izņem no cepeškrāsns, pārsmērē ar pesto, pārber ar mocarellas gabaliņiem un ķiršu tomātiņu pusītēm (pēc vēlēšanās tās var iepriekš apcept cepeškrāsnī);
  • liek cepties cepeškrāsnī 220 – 250 °C apmēram 10 – 15 minūtes jeb kamēr siers ir izkusis un tarte ieguvusi viegli zeltainu nokrāsu;
  • pasniedz siltu gabalos vai šķēlēs sagrieztā veidā.

Labu apetīti!

Saistītie raksti:

Tarte Mediterranea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: