Zobenzivs karpačo (Carpaccio di pesce spada)

Food_Carpaccio di pesce spada

Vasaras sezonas uzkoda no Sicīlijā tik populārās zobenzivs. Viegli un ātri pagatavojama, diētiska, atsvaidzinoša.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 500 gr svaigas zobenzivs, sagrieztas ļoti plānās (gandrīz caurspīdīgās) šķēlītēs;
  • apm. 250 ml svaigi spiestas citronu sulas (manā gadījumā tie bija 8 nelieli citroni);
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sapakāti;
  • olīveļļa;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari, čili pipari.

Pagatavošana:

  • zobenzivs šķēles kārto lēzenā traukā vienu otrai blakus vienā kārtā (!) un pārlej tās ar svaigi spiestu citronu sulu, lai tās būtu pilnībā nosegtas;
  • ievieto ledusskapī uz 1 – 2 stundām (zivs krāsa mainīsies uz baltu);
  • nolej citronu sulu un gatavās zivs šķēles kārto uz šķīvja, kurā tās tiks pasniegtas;
  • pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem pētersīļiem un pārslaka ar olīveļļu.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: