Mandeļu semifreddo (Semifreddo di mandorle)

Food_Semifreddo di mandorle

Mandeļu semifreddo (tulkojumā no itāļu valodas “semifreddo” nozīmē daļēji auksts, daļēji izkusis) ir vēl viens itāļu deserts, kas var tikt pagatavots mājas apstākļos bez jebkādas īpašas tehnikas izmantošanas.

Tas garšos lielākiem un mazākiem, jo iespējams pagatavot visdažādos veidus. Tā galvenās sastāvdaļas ir svaigas (jēlas) olas un putukrējums (saldais krējums). Kā piedevas var tikt izmantoti cepumi, rieksti (mandeles, pistācijas, lazdu rieksti, u.c.), svaigi vai žāvēti augļi, sukādes, šokolādes gabaliņi, rikotas siers, u.c.

Mandeļu semifreddo

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti;
  • 250 ml putukrējuma (saldā krējuma);
  • 100 gr pūdercukura;
  • 120 gr riekstu (mandeļu, pistāciju), sasmalcināti;
  • šķipsniņa sāls;
  • dekorēšanai – mandeļu skaidiņas, ūdens peldē izkausēta šokolāde.

Pagatavošana:

  • uz karstas pannas apgrauzdē sasmalcinātas mandeles. Atdzesē;
  • olu dzeltenumus saputo ar 1/3 pūdercukura;
  • olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls un kad jūtam, ka putas jau ir gandrīz stingras, pievieno 1/3 pūdercukura;
  • putukrējumu saputo ar 1/3 pūdercukura līdz tas ir viegli stingrs;
  • olu dzeltenumu masai pievieno mandeles, putukrējumu un pašās beigās lēnām iecilā olbaltumus;
  • krēma masu kārto vairākos mazākos vai vienā lielā garenā traukā un liek saldētavā uz 8 / 10 stundām. Apmēram 20 minūtes pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un pārliek ledusskapī. Dekorē ar ūdens peldē izkausētu šokolādi un mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti!

Semifreddo di mandorle

One Trackback to “Mandeļu semifreddo (Semifreddo di mandorle)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: