Mīklā ceptas garneles (Gamberi in pastella)

Šis noteikti nav no tiem veselīgākajiem ēdieniem, taču savu reizi var atļauties.

Nepieciešams;

  • 600 gr garneles (var izmantot arī saldētas);
  • 1 ola;
  • nedaudz rīvēta parmezāna siera;
  • apmēram 100 gr miltu;
  • apmēram 100 ml auksta, gāzēta ūdens;
  • 1 – 2 citroni;
  • sāls, pipari.

Pagatavošana:

  • sagatavo garneles – noloba to čaumalas tā, lai paliktu tikai paši astes galiņi (aiz tiem būs vieglāk paņemt rokās un ēst);
  • pagatavo mīklu – viegli sakuļ olu, pievieno rīvētu sieru, iesijā miltus un visu kārtīgi izmaisa. Lēnām pievieno aukstu, gāzētu ūdeni, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas un visu vēlreiz kārtīgi izmaisa;
  • katliņā ielej eļļu un uzkarsē to (gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja ieliekot to eļļā, ap to izveidojas burbulīši, tad eļļa ir pietiekami karsta);
  • nolobītās garneles no abām pusēm apvārta mīklā un liek cepties eļļā līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu. Liek no papīra dvieļa nosusināties no liekā eļļas daudzuma;
  • pasniedz apslacītas ar citrona sulu un dekorētas ar citronu pusītēm vai šķēlītēm.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: