Ķiršu ievārījums (Marmellata di ciliegie)

Food_Marmellata di ciliegie

Nepieciešams:

  • 1 kg ķiršu;
  • 200 – 300 gr cukura;
  • 1 citrons.

Pagatavošana:

  • noskalojam un nosusinām ķiršus. Pārgriežam tos uz pusēm un izņemam kauliņus;
  • liekam ķiršus lielā traukā, pārberam ar cukuru un pievienojam citrona miziņu un svaigi spiestu sulu. Visu kārtīgi izmaisām un liekam nostāvēties uz visu nakti ledusskapī;
  • nākamajā dienā izņemam trauku no ledusskapja, izņemam citronu miziņas un liekam vārīties uz mēreni lielas uguns liesmas. Vārīšanās laikā nosmeļam izveidojušās putas. Vārām tikmēr, kamēr esam ieguvuši vēlamo konsistenci (apmēram 1 st.). To var pārbaudīt nelielu ievārījuma daudzumu masu uzpilinot uz šķīvīša – ja tas notek lēnām, tad ievārījums ir gatavs;
  • sagatavojam traukus (burciņas), tos pāris minūtes pavārot verdošā ūdenī;
  • gatavo ievārījumu, tam vēl karstam esam, salejam iepriekš sagatavotajās burciņās, kārtīgi aizvākojam un, apgrieztas otrādi, pilnībā atdzesējam;
  • uzreiz neapēsto ievārījumu uzglabājam vēsā vietā vēlākam laikam.

Labu apetīti!

Marmellata di ciliegie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: