Grilēti cukīni

Atklājot vasaras sezonu, noteikti neiztikt bez grilētiem dārzeņiem (cukīni, jaunajiem kabacīšiem, baklažāniem, paprikas, u.c.), kas var tikt pasniegti gan kā piedeva pie gaļas un zivju ēdieniem, gan arī izmantoti kā sastāvdaļa citu ēdienu pagatavošanā, piem., kartupeļu salātos, ar tunci, ar kus kusu, u.c.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 cukīni;

mērces pagatavošanai:

  • olīvu eļļa;
  • baltvīna vai ābolu etiķis;
  • sasmalcināts ķiploks;
  • oregāno (raudene);
  • čili pipari;
  • sāls.

Process:

  • sagriežam cukīni vidēji plānās ripās vai arī gareniskās šķēlēs un sagrilējam;
  • pagatavojam mērci, sajaucot visas iepriekš minētās sastāvdaļas;
  • apslakām ar mērci katru sagrilēto ripu / šķēli un kārtojam uz šķīvja.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: