Liellopu gaļas karpačo ar rukolas salātiem un parmezāna sieru (Carpaccio di bresaola con rucola e parmigiano)

Food_Insalata di bresaola e rucola

Viegli, ātri, diētiski, izteiksmīgi un …

Brīdinu! No šīs uzkodas veidojas atkarība – gribās vēl un vēl.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 400 gr vītinātas liellopu gaļas ļoti plānas, gandrīz caurspīdīgas šķēlītes (itāļu val.: bresaola);
  • 100 – 120 gr rukolas salātu;
  • parmezāna siera skaidiņas;
  • 1 citrons, tā sula;
  • 4 ēd.k. olīvu eļļas;
  • sāls, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

  • izkārtojam uz trauka plānās šķēlēs sagrieztas liellopa gaļas šķēlītes, tām pa virsu – iepriekš nomazgātus un nosusinātus rukolas salātus, līdz visbeidzot – svaigi rīvētas parmezāna siera skaidiņas;
  • visu pārslakām ar maisījumu, kas pagatavots no olīvu eļļas, citronu sulas un pavisam nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: