Lieldienas šokolādes olu pārvērtības

Kā jau visi citi svētki, arī Lieldienu svinības Sicīlijā ir svētki, kuros ir ļoti daudz saldumu. Pat pārāk. To zinot, jau savlaicīgi noslēpu Lieldienu olu šokolādi, lai vēlāk to izmantotu un pārstrādātu citos, manuprāt, labākos gardumos.

Nepieciešams (apmēram 40 bumbiņas):

  • 250 gr šokolādes;
  • 125 gr maskarpones krēma;
  • 5 – 6 cepumi (skatīties pēc vajadzības, turklāt, cepumus nesasmalcinu līdz pulvera konsistencei (atstāju mazus gabaliņus, lai vēlāk būtu jūtamas nelielas vafelēm līdzīgas drumstalas);
  • apviļāšanai – kokosa skaidiņas, sasmalcinātas pistācijas / lazdu rieksti, rūgtais kakao, u.c.

Pagatavošana:

  • vispirms sadrupinām šokolādi mazākos gabaliņos un tad to izkausējam ūdens peldē. Kad šokolāde ir izkususi, iemaisām tajā maskarpones krēmu. Ievietojam trauku ledusskapī uz apmēram stundu;
  • kad stunda ir pagājusi, ņemam trauku ārā no ledusskapja un iemaisām šokolādes masā sasmalcinātos cepumus;
  • ķeramies pie bumbiņu veidošanas, ņemot ar ūdenī iemērcētu karoti nepieciešamo šokolādes masas daudzumu un ar abām rokām veidojot bumbiņas. Pēc tam tās apvārtām izvēlētajā sasmalcināto riekstu vai kokosa skaidiņu masā.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: