Aprikožu marmelādes tarte (Crostata alla marmellata di albicocche)

Food_Crostata alla marmellata di albicocche

Klasika!

Nepieciešams (6 – 8 pers.):

  • smilšu mīkla:
    • 300 gr miltu,
    • 150 gr auksta, sakapāta sviesta,
    • 100 gr cukura,
    • 2 olas,
    • rīvēta citrona miziņu,
    • pavisam nedaudz sāls.
    • Sākotnēji miltiem pievieno sviestu un visu masu ar abām plaukstām saberž graudainā masā. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, rīvēta citrona miziņu un visu vienmērīgi sajauc. Pievieno olas un mīklas masu mīca tikmēr, kamēr izveidojas viendabīga masa (nevajag pārmīcīt!). Ievieto ledusskapī uz vismaz 30 min);
  • aprikožu ievārījums, 500 gr.

Pagatavošana:

  • no smilšu mīklas izveidojam cepamajam traukam atbilstošu formu (tā kā es šoreiz izmantoju jau gatavu mīklu un tā ir apaļas formas, tad pa apli apgriežu tās malas, kuras vēlāk izmantošu tartes virspuses dekorēšanai (Nr.1); ja izmantojam pašu gatavotu smilšu mīklu, tad 1/3 daļu mīklas atliekam malā tartes virspuses dekorēšanai);
  • izklājam tartes iekšpusi ar aprikožu marmelādi;
  • no atliktās mīklas masas veidojam strēmelītes, kuras pamīšus klājam uz tartes virspuses (Nr. 2 un Nr.3; ja nepieciešams, tad salaiduma vietas, lai tās labāk saliptu, apsmērējam ar olas dzeltenumu);
  • ielokām uz iekšpusi tartes sānu malas un liekam cepties cepeškrāsnī 1800 temperatūrā apmēram 30 minūtes. Atdzesējam un, ja ir vēlēšanās, pasniedzam pārkaisītu ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: