Zaļās pākšu pupiņas tomātu mērcē (Fagiolini al pomodoro)

Food_Fagiolini al pomodoro

Viesojoties vasaras mēnešos Sicīlijā, šis bija viens no pirmajiem ēdieniem (ja tā var teikt), kuru uz pusdienu vai vakariņu galda bieži nācās redzēt vietējo sicīliešu mājās. Tik garšīgs, ka to var ēst tāpat vien vai kopā ar maizes šķēli un uzskatīt par vieglām vakariņām. Kas gan var būt labāks par to!

Mūsmājās tas ir viens no ēdieniem, kura nekad nepietiek, jo lielākas un mazākas rociņas iemanās to notiesāt (daļēji) jau tapšanas procesa laikā.

Nepieciešams (4 pers.):

  • 500 gr pākšu pupiņu;
  • 300 gr svaigu tomātu sagrieztu nelielos gabaliņos;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • nedaudz rīvēta pekorīno siera;
  • olīveļļa;
  • sāls, čili pipari.

Pagatavošana:

  • sagatavojam pākšu pupiņas, pavisam nedaudz nokniebjot to galus un nomazgājot zem tekoša auksta ūdens;
  • uz sakarsētas pannas uzlejam olīveļļu un apcepam tajā ķiploku daiviņas (pēc tam tās izņemsim). Pievienojam pākšu pupiņas un pavisam nedaudz ūdens. Sautējam kamēr tās ir gandrīz gatavas (apmēram 15 minūtes);
  • pievienojam nelielos gabaliņos sagrieztus tomātus un aitas piena pekorīno sieru un turpinām visu sautēt līdz pākšu pupiņas ir gatavas un iztvaikojis viss liekais šķidrums (apmēram 10 – 15 minūtes). Pēc garšas pievienojam sāli un čili piparus;
  • pasniedzam pēc vēlēšanās – karstu, siltu vai aukstu kā lielisku uzkodu kopā ar sieru un svaigas baltmaizes šķēli vai piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem.

Labu apetīti!

Fagiolini al pomodoro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: