Vista vai trusis mednieku gaumē (Pollo o coniglio alla cacciatora)

Food_Pollo alla cacciatora

Šis Toskānas izcelsmes otrais ēdiens, kura galvenās sastāvdaļas ir kopā ar dažādiem dārzeņiem sautēta vistas vai truša gaļa, ir iemantojis ļoti lielu popularitāti ne tikai Itālijā.

Tam ir daudz un dažādas variācijas un gatavošanas metodes (piem., gaļa vispirms tiek apcepta olīvu eļļā vai sākotnēji apvārtīta miltos un tikai tad cepta). Atkarībā no katra konkrētā reģiona un tajā laikā pieejamajām izejvielām, var tikt izmantotas dažādas sastāvdaļas (sicīliešu variantā tās ir arī sālītu anšovu filejas, kaperi, čili pipari, u.c.)

Nepieciešams (4 pers.):

  • 4 gab. vistas krūtiņu vai citādi sagrieztu gabalu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 2 – 3 burkāni;
  • 1 paliels sīpols;
  • 3 seleriju kāti;
  • 500 gr smalki sakapātu tomātu;
  • 100 ml olīveļļas;
  • 200 ml vīna (Ziemeļitālijā pārsvarā tiek izmantots sauss baltvīns, kamēr Dienviditālijā – sarkanvīns);
  • 10 zaļās vai melnās olīvas;
  • sāls, melnie pipari, rozmarīna zariņš, pētersīļi;
  • papildus pēc izvēles – sālītu anšovu filejas, kaperi, čili pipari, paprika, u.c.

Pagatavošana:

  • uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep veselu ķiploka daiviņu (pēc tam to izņem). Pievieno vistas gabalus un apcep no abām pusēm līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu (apmēram 10 min);
  • pārslaka ar vīnu un ļauj tam izgarot
  • pievieno smalki sagrieztus sīpolus, selerijas kātus un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētus burkānus. Pievieno arī garšvielas – sāli, svaigi maltus melnos piparus, rozmarīna zariņu, sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Uz mērenas uguns liesmas visu sautē apmēram 10 minūtes. Ja vēlas, lai mērce pēc tam būtu viendabīga, izņem vistas gabalus un palikušos dārzeņus tajā pašā traukā sablenderē viendabīgā masā. Atliek atpakaļ vistas gabalus un turpina sautēt;
  • pievieno smalki sagrieztus tomātus, uzliek vāku un turpina sautēt līdz vista ir gatava (apmēram 20 min.). Pēc nepieciešamības pievieno papildus šķidrumu, piem., karstu ūdeni vai buljonu. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus pētersīļus un olīvas;
  • pasniedz karstu!

Labu apetīti!

Pollo alla cacciatoraPollo alla cacciatora1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: