Cūku pupu, artišoku un zaļo zirnīšu sautējums (Frittella di fave, carciofo e piselli)

Food_Fritella di fave, carciofi e piselli

Šis vienkāršais un sātīgais dārzeņu ēdiens, lai gan tiek saukts par sacepumu, patiesībā nemaz nav cepts, tamdēļ drīzāk var tikt uzskatīts par sautējumu.

Tas tiek gatavots praktiski visos Sicīlijas reģionos un tieši pavasara periodā, kad ienākas svaigas cūku pupas, zaļie zirnīši un artišoki. Dažādos Sicīlijas reģionos šīs trīs (3) galvenās sastāvdaļas var tikt papildinātas vai nu ar savvaļas fenheli, vai piparmētras lapiņām, vai arī saldskābas garšas iegūšanai ar etiķi un cukuru.

Visbiežāk tas tiek pasniegts aukstā veidā kā uzkoda kopā ar maizi, bet var tikt izmantots arī kā piedeva pie makaroniem vai gaļas ēdieniem.

Nepieciešams:

  • 1 kg nelobītu cūku pupu;
  • 1 kg nelobītu zaļo zirnīšu (vai apmēram 250 – 300 gr saldētu);
  • 5 artišoki;
  • 1 neliels baltais sīpols;
  • 1 neliels citrons;
  • olīveļļa;
  • sāls, pipari;
  • papildus: savvaļas fenhelis, piparmētru lapiņas vai saldskābas garšas iegūšanai ½ glāze etiķa + ½ glāze cukura.

Process:

  • notīrām artišokus, sagriežam nelielos gabaliņos un ievietojam traukā ar aukstu ūdeni, kuram pievienota citrona sula;
  • tikmēr izlobām cūku pupas un zaļos zirnīšus;
  • uz pannas nelielā daudzumā olīvu eļļas apcepam smalki sagrieztu sīpolu. Kad tas ir ieguvis zeltainu nokrāsu, pievienojam cūku pupas, artišokus un zaļos zirnīšus un visu turpinām sautēt tikmēr, kamēr dārzeņi ir gatavi (sautēšanas laikā pēc vajadzības pievienojam ūdeni, kā arī pēc garšas pievienojam sāli un piparus); apmēram 25 – 30 minūtes;
  • pasniedzam siltu vai aukstu, pārlejot ar svaigi spiesta citrona sulu un dekorējot ar savvaļas fenheli.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: