Šokolādes biskvīta torte ar Maskarpones siera un Nutellas krēmu (Torta di cioccolato con crema di Mascarpone e Nutella)

Lieliska dzimšanas dienas kūka, kuras biskvīts tiek gatavots bez taukvielām un olām. Garšos šokolādes, īpaši Nutellas, cienītājiem.Pēc vēlēšanās Nutellas krēma vietā Mascarpone sieram var pievienot sakultu saldo krējumu (baltā versija). Garšos lieliski!

Dekorē pēc labpatikas – ar sadrupinātu biskvītu, veseliem lazdu riekstiem, sasmalcinātu šokolādi, u.c.

Nepieciešams (12 – 16 pers.):

  • biskvītam:
    • 150 gr miltu;
    • 100 gr cukura;
    • 50 gr rūgtā kakao;
    • apm. 300 ml piena;
    • 1 paciņa (16 gr) cepamā pulvera;
  • biskvīta mitrināšanai: piens pēc nepieciešamības;
  • krēmam:
    • 250 gr maskarpones siera, istabas temperatūrā;
    • 250 – 400 gr Nutellas krēma, istabas temperatūrā;
    • piens pēc nepieciešamības;
  • dekorēšanai – veseli lazdu rieksti.

Pagatavošana:

  • viendabīgā masā sajauc visas sausās sastāvdaļas (izsijātus miltus un cepamo pulveri, kakao, cukuru). Pakāpeniski pievieno pienu un visu kārtīgi izmaisa;
  • iegūto masu lej ietaukotā un miltiem izkaisītā cepamajā traukā. Nolīdzina;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C apmēram 20-25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti;
  • kamēr biskvīts atdziest, pagatavo krēmu – viendabīgā masā sajauc Nutellu un maskarpones sieru. Pēc vajadzības pievieno pienu;
  • biskvītu sagriež divās vai trīs daļās. Sāk veidot torti sekojošā secībā: biskvīts – krēms – biskvīts … līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Biskvīta mitrināšanai izmanto pienu vai kakao dzērienu. Ar krēmu nosmērē arī tortes virspusi un sānu malas. Dekorē pēc labpatikas, piemēram, ar veseliem grauzdētiem lazdu riekstiem;
  • ievieto ledusskapī uz pāris stundām vai vislabāk visu nakti;
  • 1 stundu pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja.

Labu apetīti!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: