Maskarpones siera un Nutellas torte

Nepieciešams (12 – 16 pers.):

  • biskvītam:
    • 150 gr miltu;
    • 100 gr cukura;
    • 50 gr rūgtā kakao;
    • 1 paciņa (16 gr) cepamā pulvera:
    • apm.300 ml piena;
  • krēmam:
    • 250 gr maskarpones siera, istabas temperatūrā;
    • 250 – 400 gr Nutellas krēma, istabas temperatūrā;
    • piens pēc nepieciešamības;
  • dekorēšanai – veseli lazdu rieksti.

Pagatavošana:

  • viendabīgā masā sajauc visas sausās sastāvdaļas (izsijātus miltus un cepamo pulveri, kakao, cukuru). Pakāpeniski pievieno pienu un visu kārtīgi izmaisa;
  • iegūto masu lej ietaukotā ar miltiem izkaisītā cepamajā traukā. Nolīdzina;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C apmēram 20-25 minūtes (gatavību pārbauda ar koka irbulīti);
  • kamēr biskvīts atdziest, pagatavo krēmu – viendabīgā masā sajauc Nutellu un maskarpones sieru. Ja krēms šķiet par biezu, pēc vajadzības pievieno pienu;
  • biskvītu sagriež divās vai trīs daļās;
  • sāk veidot torti, sekojošā secībā: biskvīts – krēms – biskvīts … līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Ar krēmu nosmērē arī tortes virspusi un sānu malas. Dekorē pēc labpatikas, piemēram, ar veseliem grauzdētiem lazdu riekstiem;
  • ievieto ledusskapī uz pāris stundām vai vislabāk visu nakti;
  • 1 stundu pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: