Zivs zupa sicīliešu gaumē (Zuppa di pesce alla siciliana)

Nepieciešams ( 4 pers.):

  • 1 kg dažādu zivju, piem., garneles, mīdijas, kalmāri, astoņkājīši, skumbrija, u.c.
  • 250 – 350 gr tomātu gabaliņos;
  • 1 vidēji liels sīpols;
  • 2 selerijas kāti;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 glāze sausa baltvīna;
  • 50 gr rozīnes;
  • 8 – 10 olīvas;
  • 4 sālītu anšovu filejas;
  • 12 – 16 kaperi;
  • sāls, pipari, bazilika lapiņas, pētersīļi, čili pipari;
  • olīveļļa;
  • maize.

P.S. šoreiz zupai pievienoju arī 2 vidēji lielus smalkos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un pāris zaļos zirnīšus.

Pagatavošana:

  • uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas pavisam viegli apcep sasmalcinātus sīpolu un ķiploku daiviņas, pēc mirkļa pievieno smalki sagrieztus seleriju kātus un vēl pēc kāda brītiņa arī zivis (lielākās zivis sagriež mazākos gabaliņos). Turpina visu sautēt apmēram 15 min., ik pa laikam apmaisot ar koka karoti;
  • pārslaka ar baltvīnu un ļauj tam izgarot (apmēram 5 – 10 min.). Pievieno tomātu gabaliņus un turpina sautēt vēl apmēram 10 min. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, pāris sasmalcinātas bazilika lapiņas;
  • pašās beigās pievieno rozīnes, olīvas un kaperus, un turpina sautēt vēl apmēram 10 min.;
  • zupu pasniedz karstu tiklīdz tā ir gatava, pārkaisītu ar sasmalcinātiem pētersīļiem un dekorētu ar vienu sālīta anšova filejas gabaliņu. Lieliski sader ar vieglu grauzdētu maizes šķēli.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: