Nepieciešams (8 – 12 porc.):
- 200 – 250 gr lazanjas plāksnes;
- pildījumam:
- vismaz 500 gr svaigu spinātu;
- 500 gr rikotas siera;
- 100 – 150 gr parmezāna siera;
- 1 ķiploka daiviņa;
- olīveļļa;
- sāls, pipari;
- Bešamela mērcei:
- 80 gr. sviesta;
- 80 gr. miltu;
- 1 L silta piena;
- sāls, pipari, svaigi malts muskatrieksts.
Pagatavošana:
- vispirms pagatavo pildījumu – uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas kopā ar veselu ķiploka daiviņu viegli apsutina spinātus. Kad tie ir gatavi, pievieno rikotas sieru, sāli un piparus pēc garšas un visu kārtīgi izmaisa;
- pagatavo Bešamela mērci – katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un, visu nepārtraukti maisot, viegli apgrauzdē apmēram 2 minūtes. Turpinot nepārtraukti maisīt (lai neizveidotos kunkuļi), pakāpeniski pievieno siltu pienu (!) un vāra tikmēr, kamēr parādās pirmie burbulīši un masa sāk sabiezēt. Noņem no uguns un pēc garšas pievieno sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu;
- cepamā trauka pamatni noklāj ar Bešamela mērci tā, lai tā būtu nosegta. Atlikušo daļu mērces pievieno spinātu masai un visu kārtīgi izmaisa;
- cepamajā traukā pa virsu mērcei kārto lazanjas plāksnes – spinātu un rikotas siera masu – parmezāna sieru – lazanjas plāksnes …. …- parmezāna sieru.
- liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 – 220 0C apmēram 30 – 35 minūtes;
- pasniedz siltu.
Labu apetīti!
Leave a Reply