Zirga gaļas kotletes (Polpette di carne di cavallo)

Food_Polpette di carne di cavallo

Pieņemu, ka dzīvnieku mīļi un veģetārieši tagad noskurināsies, taču tā nu tas ir, ka  Sicīlijas Austrumu piekrastē – Katānijas pilsētā ir ļoti izteikta tradīcija patērēt uzturā zirga gaļu. It kā esot ļoti veselīga, īpaši mazasinības gadījumā, jo satur vairāk dzelzs nekā citi gaļas veidi.

Šeit ļoti bieži var sastapt uz ielām novietotus grilus, kur turpat Jūsu klātienē pagatavos ēšanai uz vietas vai līdziņemšanai dažādus zirga gaļas izstrādājumus, piem., gaļas šķēles, kotletes, desiņas, u.c. Vispopulārākās ir zirga gaļas kotletes (itāļu val.: Polpette di carne equina/ di cavallo in foglie di limone).

Nepieciešams:

  • 500 – 700 gr maltas zirga gaļas;
  • 2 olas;
  • 2 šķēles maizes;
  • nedaudz piena;
  • rīvēts siers (Caciocavallo, parmezāna)
  • 1 citrons (rīvēta miziņa) un 20 – 30 svaigas citronu lapas – svarīga sastāvdaļa, jo piešķir gaļai interesantu garšu un smaržu;
  • pētersīļi
  • sāls, pipari;
  • rīvmaize – pēc vēlēšanās.

Process:

  • maizi aplejam ar pienu, ļaujam nedaudz ievilkties un tad ar rokām visu sastrādājam viendabīgā masā;
  • pievienojam gaļu, garšvielas, rīvētu sieru, smalki sakapātus pētersīļus, viena citrona rīvētu miziņu un iepriekš atsevišķā traukā sakultas olas. Visu kārtīgi samaisam un sastrādājam viendabīgā masā;
  • veidojam kotletes (lielākas vai mazākas) un ja ir vēlēšanās, tad apvārtām tās rīvmaizē (ja cepšana ir paredzēta uz grila, tad rīvmaizi ir labāk neizmantot). Kārtojam uz pannas novietotām citronu lapām (kotletēm apakšā un augšā) un cepam uz grila vai cepeškrāsnī 180°/ 200° temperatūrā apmēram 15 – 20 minūtes.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: