Sāļais pīrāgs ar cukīni, sieru un sķiņķi (Torta salata con zucchine, formaggi e speck)

Food_Torta di zucchini, ricotta e prosciutto

Vēl viena rudens – ziemas perioda sāļā kūka, kas ir ļoti ātri pagatavojama un veselīga. Tās galvenās sastāvdaļas ir rikota, cukīni, dažādi sieri un speķis (itāļu val.: Torta salata con zucchine, formaggi e speck).

Nepieciešams (12 pers.):

  • sāļajām kūkām paredzēta mīkla (piem, pasta brisee);
  • 500 gr. rikotas;
  • 6 vidēji lieli cukīni, kas sagriezti vidēji biezās šķēlēs;
  • 1/2 sīpols sagriezts mazos gabaliņos;
  • 1 ola;
  • 50 gr. sasmalcināta parmezāna siera;
  • 150 gr. smalkos gabaliņos sadrupināta gorgonzolas siera;
  • 50 gr. plānās šķēlēs sagriezta caurauguša speķa;
  • sāls, pētersīlis. 

Pagatavošana:

  • apcepam uz pannas sīpolu un cukīni līdz tie ir daļēji gatavi;
  • kad sīpolu – cukīni masa ir atdzisusi, iemaisām tajā rikotu, olu, sierus un smalki sagrieztos pētersīļus līdz izveidojas viendabīga masa;
  • cepamajā formā izkārtojam mīklu un tās apakšējo kārtu izklājam ar cauraugušā speķa plānajām šķēlītēm. Pa virsu lejam iepriekš izveidoto masu un liekam cepties cepeškrāsnī 180° temperatūrā uz apmēram 40 – 45 minūtēm.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: