Rikotas un mandeļu tarte (Crostata di ricotta e mandorle)

Food_Crostata_ricotta_mandorle

Ātri pagatvojama tarte, kas, diemžēl, tikpat ātri arī tiks apēsta. Sulīga, sātīga un ļoti interesanta, jo sasmalcinātās mandeles tai piešķir viegli graudainu struktūru.

Nepieciešams:

  • smilšu mīklai;
    • 250 – 300 gr miltu, izsijāti (izmantoju pilngraudu cieto kviešu miltus Timilia);
    • 125 gr sviesta (istabas temperatūrā), sagriezta mazos gabaliņos;
    • 100 gr tumšā cukura;
    • 2 olas;
    • 1 citrons, rīvēta tā miziņa;
    • šķipsniņa sāls.
  • pildījumam:
    • 500 gr rikotas siera, notecināta no liekā šķidruma;
    • 100 gr pūdercukura;
    • 100 gr lobītu mandeļu, smalki sasmalcinātas;
    • 2 olas;
    • 1 citrons, smalki rīvēta tā miziņa vai arī kanēlis;
  • dekorēšanai:
    • 50 gr mandeļu skaidiņu;
    • pūdercukurs.

Pagatavošana:

  • visas mīklas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā. Izveido bumbu, ietin to pārtikas plēvē un uz apmēram 1 stundu ievieto ledusskapī;
  • cepamo trauku pavisam viegli iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem;
  • galda virsmu izkaisa ar miltiem un izrullē uz tās mīklu apmēram 7 – 8 mm biezumā;
  • cepamo trauku pārklāj ar mīklu tā, lai tā labi piegulētu pamatnei un sānu malām. Ar rulli pārbrauc pāri sānu malām, tādējādi atdalot lieko mīklas daļu;
  • pagatavo pildījumu, rikotas sieru sakuļot ar pūdercukuru un olām. Pievieno sasmalcinātas mandeles, rīvētu citrona miziņu un visu kārtīgi izmaisa;
  • lej pildījumu mīklas formā un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 0C apmēram 40 – 45 minūtes;
  • pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Torta_Crostata_Ricotta_mandorle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: