Anšovu kotletītes (Polpettine di alici)

Food_Fritelle di alici

Droši var apgalvot, ka Sicīlijas austrumu piekrastē (un ne tikai) vispopulārā zivs ir anšovi.  Šīs mazās, uzturvērtībām bagātās zivtiņas tiek izmantotas un pagatavotas ļoti dažādos veidos, piem., ceptas, sālītas, izmantotas kā sastāvdaļa citos ēdienos. Anšovu kotletītes (itāļu val.: polpettine di alici/ sicīliešu dialektā – masculine) ir viens no šiem veidiem.

Nepieciešams:

  • 250 gr anšovu;
  • 1 ola;
  • 5 – 6 ēd.k. parmezāna siera;
  • 3 – 4 ēd.k. rīvmaizes;
  • 1 daiviņa ķiploka;
  • nedaudz svaiga pētersīļa.

Pagatavošana:

  • nomazgā, atbrīvo no asakām un smalki sagriež anšovus;
  • sajauc viendabīgā masā olu, sieru, rīvmaizi, smalki sakapātu ķiploku un smalki sagrieztus pētersīļus;
  • pievieno šai masai smalki sagrieztos anšovus un cep uz pannas vai cepeškrāsnī līdz kotletītes ir ieguvušas zeltaini brūnīgu krāsu (ja kotletītes vēlas patiešām apaļas, tad jāpievieno vairāk rīvmaizes).

Labu apetīti!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: