Spinātu un rikotas siera sāļā torte (Torta salata con spinaci e ricotta)

Food_Spinaci e ricotta

Spinātu un rikotas (piena sūkalu) siera sāļā torte (itāļu val.: Torta salata con spinaci e ricotta) ir viena no visātrāk pagatavojamām tortēm. Garšīga gan silta, gan arī auksta.

Nepieciešams:

  • sāļajām tortēm paredzēta mīkla (šoreiz izmantoju jau gatavu mīklu);
  • 1 kg spinātu (šoreiz izmantoju saldētos spinātus);
  • 500 gr rikotas siera (pieņemu, ka var tikt aizvietota ar vienmērīgā krēmainā masā sastrādātu biezpienu, kuram pievienotas pāris karotes saldā krējuma);
  • 3 olas;
  • apmēram 100 gr parmezāna siera;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • sāls, pipari, muskatrieksts.

Pagatavošana:

  • uz pannas apcep spinātus ar smalki sakapātiem ķiplokiem tikmēr, kamēr tie ir atkusuši un izveidojusies vienmērīga masa. Ja vēlas, pievieno nedaudz sviesta;
  • spinātu masai pievieno rikotas sieru, iepriekš sakultas olas, pusi parmezāna siera, sāli, piparus, sasmalcinātu muskatriekstu un visu kārtīgi izmaisa;
  • cepamo trauku izklāj ar mīklu un piepilda to ar iepriekš pagatavoto masu. Sānu malas ieloka uz iekšpusi. Virspusi pārkaisa ar atlikušo parmezāna sieru;
  • liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180° temperatūrā apmēram 40 minūtes;
  • pasniedz viegli siltu vai pilnībā atdzisušu.

Labu apetīti!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: