Lēcu zupa (Zupa di lenticchie)

Food_Zuppa di lenticchie

Lēcu zupa ir ne tikai ļoti viegli un ātri pagatavojama, bet tā ir arī ļoti veselīga, jo satur augstu proteīnu līmeni. Ideāla gan karstā, gan aukstā veidā.

Sicīlijā tā ir tradicionāls Vecgada vakara ēdiens, jo simbolizē veiksmi, veselību un pārticību.

Nepieciešams (4 – 6 pers.):

  • 400 – 500 gr. lēcu;
  • 1 sīpols;
  • 2 selērijas kāti;
  • 2 burkāni;
  • garšvielas: sāls, lauru lapa, rozmarīna zariņš, 2 – 3 ķiploku daiviņas, pētersīļi, čili pipari;
  • 4 ēd.k. olīveļļas;
  • papildus pēc izvēles – 2 glāzes sakapātu tomātu, nelielos gabaliņos sagriezts kūpināts speķis, u.c.

Pagatavošana:

  • lēcas aplejam ar aukstu ūdeni un liekam mērcēties uz visu nakti. Nākamās dienas rītā nolejam netīro ūdeni un pārlejam tās ar tīru aukstu ūdeni;
  • liekam vārīties uz mazas uguns, ūdenim pievienojot lauru lapu, 1 ķiploka daiviņu, rozmarīna zariņu un sāli pēc garšas;
  • tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apcepam smalki sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņu, burkānus un selērijas kātus. Pievienojam lēcām un vārām kamēr visas sastāvdaļas ir gatavas;
  • pasniedzam karstu, pārkaisītu ar smalki sagrieztiem pētersīļiem, čili pipariem (pēc vēlēšanās) un apslacītu ar olīveļļu. Pievienojam arī viegli grauzdētu maizi.

Labu apetīti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: