Pesto (Pesto alla Genovese)

Food_Pesto genovese

Neskatoties uz to, ka dženoviešu gaumē gatavotā pesto (itāļu val.: Pesto alla Genovese) izcelsmes vieta ir Ligūrijas reģions (Itālijas ziemeļi), tomēr mūsmājās tas ir ļoti lielā cieņā kā vasarā, tā arī ziemā, turklāt, vasaras mēnešos, kad baziliks ienākas vairumā, tas tiek sagatavots un saldētavā uzglabāts ziemas mēnešu vajadzībām.

Bazilika pesto ir vislabākā piedeva pastas ēdieniem, kas ziemas mēnešos vismaz uz mirkli ļauj pasapņot par vasaru!

Nepieciešams:

  • baziliks: 50 gr. (apmēram 70 – 80 lapiņas);
  • rīvēts Parmas siers: 8 ēd.k.;
  • ķiploka daiviņas: 2 gab.;
  • ciedru rieksti: 1 ēd.k. (ja nav pieejami, tad var aizstāt ar valriekstiem);
  • rupjais jūras sāls: šķipsniņa;
  • olīveļļa: 1/2 glāze.

Pagatavošana:

  • blenderī liek baziliku, ķiploku, ciedru riekstus, Parmas sieru un lēnām, lejot klāt olīveļļu, sastrādā līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Ja mērci vēlas nedaudz šķidrāku, tad pievieno vēl olīveļļu. Pievieno sāli;
  • pasniedz svaigu ar iepriekš novārītu pastu vai pilda saldējamos trauciņos, ja paredzēts uzglabāt vēlākam laikam.

Pesto genovese




One Trackback to “Pesto (Pesto alla Genovese)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: