Marinēti anšovi (Alici marinate)

Food_Alici marinate

Marinēti anšovi (itāļu val.: Acciughe vai Alici marinate, sicīliešu dialektā: Masculini marinate) ir viena no labākajām uzkodām, kura ir ne tikai ļoti garšīga un ātri pagatavojama, bet arī ļoti veselīga.

Nepieciešams (4 personām):

  • 500 gr svaigu anšovu;
  • 4 – 5 citroni (atkarībā no to lieluma un sulīguma);
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • bunte svaigu pētersīļu, smalki sasmalcināti;
  • olīveļļa;
  • šķipsniņa sāls un sarkanie pipari.

Pagatavošana:

  • sagatavo anšovus, nogriežot to galvas, atverot kā grāmatas un izņemot galveno asaku tā, lai saglabātos to astes daļa;
  • iztīrītas zivis kārto traukā vienu otrai blakus un pārlej ar citronu sulu (vienu citronu atstājot neizmantotu);
  • trauku novieto ledusskapī uz 4 – 6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti (zivīm būs mainījusies krāsa – no sarkanas uz baltu);
  • trauku izņem no ledusskapja un nolej citrona sulu;
  • zivis izkārto traukā vienu otrai blakus, kurā tās tiks pasniegtas, un pārlej ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas, svaigi spiestas citronu sulas, smalki sakapātiem ķiplokiem un pētersīļiem un pavisam nedaudz sāls un sarkanajiem pipariem.

Labu apetīti!

Marinated anchovies

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: